Om Medås Gårdsbarnehage

I Medås Gårdsbarnehage får barn følge en bondegårds rytme på nært hold.

BARNA BLIR KJENT MED DYRENE PÅ GÅRDEN
På Medås er vi omgitt av dyr, gårdsbygg og flotte nærområder. Her får barn lære om hvordan mennesker og dyr trenger hverandre – de skal få positive holdninger og kunnskap om dyrene og livet på en bondegård.

Hos oss får ungene ta del i gjøremål som å stelle med dyrene, dyrke poteter og grønnsaker og være med på slåtta – alt i landlige og trygge omgivelser.

I fjøset har vi sauer, hester, ponnier, høner, griser og kaniner. Barna får god kontakt med dyrene, enten det er gjennom rideturer på ponniene, turer med storhestene og vogn, kosing med kaninene eller klipping av sauene.

BARNA SKAL LÆRE Å BLI GLAD I NATUREN
Det å utforske og la seg undre over ting er viktig. I Medås Gårdsbarnehage lar vi barna være nysgjerrige. I tillegg hjelper vi dem med å få en grunnleggende forståelse for de ulike sammenhengene i naturen.

Rett ved barnehagen har vi et helt eget område med bålplass, grillhytte, balansestokker, slengtau og mye mer. Her kan barna bryne seg på morsomme utfordringer, teste grov- og finmotorikk og kjenne mestringsfølelse – alt i trygge omgivelser.

Skal vi på turer lengre vekk, bruker vi vår fine og moderne minibuss. Denne brukes mye av de største barna. Enten vi vil isfikse på Kvitblikkvannet, gå i fjære på Lund eller høre eventyr på bygdetunet, fører minibussen oss trygt fram og tilbake.

KORTREIST MAT OG SUNT KOSTHOLD
Det er viktig å lære de yngste hvor maten på bordet kommer fra. Derfor er det ikke uvanlig at vi setter sammen måltider med poteter og rødbeter fra egen åker – tomater og agurker fra eget drivhus – egg fra høner i fjøset – og kjøtt fra lammene som barna selv har vitnet livsløpet til.

Vi legger vekt på at maten som serveres i barnehagen skal være sunn. Blant annet prøver vi å alltid ha hjemmelaget grovbrød på bordet sammen med variert pålegg som både er sunt og godt.

Hos oss trenger ikke barna ha med matpakke – kun hvis de skal ha frokost. Og én dag i uken spiser vi varmmat.

Ta gjerne kontakt eller besøk oss dersom du ønsker å vite mer om den fine gårdsbarnehagen vår.